Change language

Bikubenfonden støtter

Bikubenfonden har udpeget Gunilla Lind til fondens indsats, Artistic Practice.

Bikubenfonden har udpeget Gunilla Lind til fondens indsats, Artistic Practice, der har til formål at styrke danske kunstneres mulighed for internationalt gennembrud.

Det er med stor glæde, vi nu kan præsentere Bikubenfondens Artistic Practise-portræt af Gunilla Lind.

KLIK HER FOR AT SE VIDEO

Med Artistic Practise-indsatsen retter Bikubenfonden spottet mod Gunilla som talentfuld koreograf og formskaber, der “med et hyperaktuelt afsæt i tidens forfængelighed rammer sit publikum med vild humor og et overdådigt scenarisk sci-fi univers, der sætter vores behov for anerkendelse på spidsen.”

Fokus for indsatsen, Artistic Practise er et filmportræt, som Bikubenfonden udgiver i samarbejde med kunstneren. Her får vi et unikt indblik i de kunstneriske metoder og bagvedliggende tanker, som særligt kendetegner Gunillas arbejde. Som en del af indsatsen fik Gunilla mulighed for at vælge en international profil som samtalepartner i en interview-salon. Her valgte hun den anerkendte leder af Skånes Dansteater, Mira Helenius Martinsson. Samtalen indgår som en del af filmportrættet, hvor Gunilla kommunikerer sin kunstneriske praksis.

Mira Helenius Martinsson fortæller om mødet med Gunilla:
“Gunilla creates visual works with elegant ambience by offering the spectator colour harmonies and surprising shapes. The sharp content is seamlessly weaved inside the concepts. Her work is minimalistic and at the same time rich. The impressions are long lasting and thought-provoking making her a relevant choreographer representing her generation.”

Chef for kunstområdet i Bikubenfonden, Mette Marcus begrunder her fondens valg af Gunilla: ”Bikubenfonden har valgt at fremhæve Gunilla Linds praksis, fordi vi synes, hun arbejder med en unik blanding af moderne dans, fysisk teater, mode, lyskunst og arkitektur på en helt ny måde. Som digital indfødt, skærper hun med naturlig autoritet vores opmærksomhed på sandhedsværdien i det digitaliserede; hvad gør det ved os, når vi interagerer med billedmanipulerede kroppe og virtuelle identiteter udgjort af nuller og ettaller. Med hendes særlige greb udfordrer hun måden, vi både opfatter os selv og andre på. I sine sceniske værker insisterer hun på at tænke krop, kostume og bevægelser sammen i både modige og urovækkende sanselige rum, der rummer stort kunstnerisk potentiale – også udover landets grænser.”

Gunilla om sine værker:
”Jeg mener, det er vigtigt, at vi i en så skærmpræget verden møder scenekunst, hvor vi som tilskuere fornemmer former, dimensioner og teksturer. At møde kroppe der ikke kun er en flade som på en skærm, men opleve den levende og bevægende krops former i samspil med scenografiske elementer og formbare kostumer. Kønsdebatten er også en stor del af mit univers. Jeg oplever, at sociale medier skaber et rum for eksponering af kønsstereotype glansbilleder af, hvordan vi bør se ud og arte os – jeg ønsker gennem mine værker at sætte spørgsmålstegn ved samfundets strukturer og måden, hvorpå vi fremstiller og performer køn.”

Artistic Practice – Gunilla Lind er produceret af Meeto Film for Bikubenfonden.