Change language

Hamburg Hip Hop Academy

  • Danser fra Hamburg Hip Hop Academy
    Foto: Thomas Petri
Siden 2012 har Dansekapellet og Dans i Nordvest samarbejde med Hamburg Hip Hop Academy.

Siden 2012 har professionelle dansere og undervisere, samt unge dansere fra Hamburg Hip Hop Academy og Dansekapellet, Dans i Nordvest og Uppercut Danseteater indgået i et samarbejdsprojekt. De har og holdt workshops med danske og tyske deltagere, undervist på tværs af landegrænser og vist forestillinger på både dansk og tysk jord.

I samarbejde har de lavet forestillingen STATE OF MIND, der spillede i Dansekapellet den 10. og 11. maj 2013 og i juli 2013 i Hamburg.

Professionelle dansere fra Dans i Nordvest og Hamburg Hip Hop Academy har sammen skabt forestillingen RESPONSIBILITY, der havde premiere i Dansekapellet d. 18 oktober 2013.

STATE OF MIND

Syv undervisere og dansere fra Hamburg Hip Hop Academy og syv fra Dans i Nordvest/Uppercut Danseteater gik sammen om at koreografere forestillingen STATE OF MIND, der blev opført i Dansekapellet den 10. og 11. maj og skal vises i juli i Hamburg.

Forestillingen vil gennem dansen give et indblik i det at være ung. Seks koreografier skildrer kærlighed, venskab, mobning, ensomhed, håb og viljen til at tage kontrol over sit eget liv og turde blive sig selv.

Hver koreografi er lavet i samarbejde mellem en dansk og en tysk danser eller underviser, og forestillingen bliver opført af 20 unge dansere fra Hamburg og 20 unge dansere fra København.

Udveksling på scenen

Samarbejdet med Hamburg Hip Hop Academy har ført til et øget kendskab til deltagerne  på den anden side af Femern Bælt: Ved Hamburg Hip Hop Academys 5 års fødselsdag i 2012 var Uppercut Danseteater inviteret til at optræde.  Ved Dansekapellets 1 års fødselsdag i marts 2013 optrædte dansere fra Hamburg Hip Hop Academy med koreografien WARRIORS. Senest har Uppercut Danseteater optrådt ved Elbjazz i Hamburg. På den måde har både dansk og tysk publikum fået øget kendskab til dans fra nabolandet.

Med støtte fra Københavns Kommune

Københavns Kommune har indgået en samarbejdsaftale om kulturudveksling med Hamburg. Samarbejdsaftalen blev i sommeren 2012 underskrevet af kulturborgmestrene for de to byer. Et hovedområde for kultursamarbejdet er idræt og bevægelse, herunder dansescenens betydning i begge byer. 

Samarbejdet mellem Hamburg Hip Hop Academy og Dans i Nordvest/Uppercut Danseteater sker som led i samarbejdsaftalen og er støttet af Københavns Kommune.

Læs mere om Hamburg Hip Hop Academy

Læs mere om Dans i Nordvest

Kontakt