Change language

Mød Jens S. Brøndum fra DeLeónCompany

  • ""
Vi sætter fokus på unge talenter

Jens Schyth Brøndum har fulgt sit hjerte og sin passion siden sin barndom. Fra Guatemala til Odense og USA og nu i København og Berlin har han trådt sine barnesko og ladet dansen være sit modersmål. Jens er et fint eksempel på de muligheder, Dansekapellet skaber for at udvikle og styrke nye danse- og koreografitalenter.

Han er uddannet ved Den Danske Scenekunstskole i 2015

Kunstnerisk leder i Dansekapellet, Cher Geurtze udtaler;
”Det nystartede Dansekapel var måske lige præcis det, Jens søgte. Et dansested som også var under udvikling og hvor andre like-mindede unge koreografer var ved at udvikle, udforme og blande dansestile.” 

Jens har været en stor del af huset i mange år. Han har deltaget i alle Dansekapellets talentudviklingsprogrammer, fra Take The stage og Åbent Hus til Koreografikonkurrencen, som han vandt i 2013. Han var medlem af Dansekapellets huskompagni Uppercut Danseteater i en sæson og har siden 2013 stået i spidsen for sit eget dansekompagni, DeLeónCompany, og præsenterede første forestilling Ocean Of Our Motion i en co-produktion med Dansekapellet i 2019.

DeLeón og interaktionen mellem krop og sjæl

Jens er inspireret af en legesyg, undersøgende og meget ligefrem tilgang til dansen; dansen må gerne være dans for dansens helt egen skyld. Denne tilgang har ræsonneret hos publikum og Ocean of Our Motion blev nomineret til en Reumert for årets danseforestilling 2019.

Out of DUST og fremtiden

2020 byder på en ny forestilling, Out of DUST. Her stammer inspirationen fra et citat om sjælen fra Naja Marie Aidts bog, ”Har døden taget noget fra dig, så giv det tilbage”. I et samspil mellem bevægelse, lys og lyd har DeLeón skabt en fysisk fremstilling af den uhåndgribelige ide om sjælen.

”Jens formår at smitte med sin begejstring og inspirere andre unge dansere til at udtrykke, hvad de har på hjerte”, siger Cher Geurtze. Med sådan en opbakning og drive, ser fremtiden lys ud for Jens og hans kompagni, og som han selv siger, ”vi er først lige kommet i gang med at introducere Danmark for vores univers.”  

Out of DUST spiller i Dansekapellet 16.-19. januar 2020.

Forestillingen er bl.a. støttet af Statens Kunstfond og Augustinus Fonden.