Change language

SMALL LETTERS DANCE

  • SMALL LETTERS DANCE
Kunst til børn formidles, kunst til børn udøves og børns egen kunst går igen i udtrykket.

At introducere kunst, her dans, i Nørrebros børns hverdag.

I dansen tages der udgangspunkt i det skabende og det at udtrykke sig.  Der sættes fokus på den dannede og kunsteriske proces, hvor alle børn kan være med og deres forhold til kunsten kan styrkes. 

Kiltur N, en del af Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, har netop afsluttet projektet "Ta' fat om dansen", som over tre år har introduceret dansen i skole og fritidsliv på Nørrebro, under ledelse af Dansekapellet i København NV og Dansehallerne. Fokus har været på dansen som æstetisk udtryk, børnenes egne udtryk og dansen som (kunst)dannende fænomen. Med udgangspunkt i disse erfaringer arbejders der videre med dans og æstetik med mindre børn. I dette projekt fokuser vi derfor på før-skolebørnene og hvordan dansen fungere som en tidlig introduktion til kunst og kunstneriske processer, på et tidspunkt hvor dans og bevægelse stadig er noget børn intuitivt.

Forløbet

Projektet indeholder danseforløb for 6 børnegrupper. Hver gruppe består af 15 børn fra samme dagsinstitution og deres pædagoger som deltager aktivt i forløbet. Børnene kommer i henholdsvis Osramhuset og Blågårdens bibliotek én gang om ugen og møder kunsteren. Ved at forløbet foregår over tid (6 uger) og med pauser imellem, får børnene mulighed for at fordøje og viderearbejde deres indtryk fra mødet med kunsteren. Forløbet afsluttes med en lille opvisning for venner og familier, hvor børnene og den professionelle kunstner danser sammen.

Målgrupen for projektet er børn i 4-5 års alderen.

Partnere i projektet

Osramhuset, Ydre Nørrebro

Blågårdens Bibliotek, Indre Nørrebro

Dansekapellet, bistår med rådgivning både i planlægning og afviklingsfasen

Gunilla Lind Hasselager, fra Gunilla Lind Danseteater.

 

Projektet er støttet af Statens Kunstfond