Change language

subURBAN DANCE FESTIVAL - Bag om festivalen

Ny international festival for urban dance i København NV og omegn foråret 2018

Break dance - hip hop - house - waacking - popping - locking

I foråret 2018 fejres urban dance og dens mange udtryk med forestillinger, battles og jams, masterclasses og workshops for store og små. 

Med centrum i Dansekapellet vil subURBAN DANCE FESTIVAL sende rystelser gennem København Nordvest, Tingbjerg, Vanløse og Brønshøj med urban dance og fest i forstæderne.

STYRKELSE OG STØRRE SYNLIGHED
Urban dance som scenekunst er en gren af dansen, der fortjener større opmærksomhed på den danske scene. Derfor etablerer Dansekapellet en festival som er:

  • En festival hvor et dansk publikum kan se det bedste inden for national og international urban dance som scenekunst
  • En udviklingsplatform, hvor dansk scenekunstmiljø kan møde internationale kunstnere inden for urban dance og få input udefra, skabe samarbejder, netværksrelationer og blive inspireret af de mulighed urban dance tilbyder som scenekunst
  • Et forum for kapacitetsopbygning, hvor talentmassen inden for dansk urban dance kan få koreografisk indspark i deres arbejde

Festivalen blev første gang afholdt i april 17, og det er allerede planlagt at den skal afholdes i foråret 2018 og 2019.

BAGGRUND
På den internationale dansescene er urban dance i rivende udvikling. Fra sin fødsel i gadedansen er urban dance rykket ind i de store institutioner, og den bedste scene-hip hop vises på de store, internationale dansefestivaler som bienalen i Lyon og Tanzmesse i Düsseldorf og på scener over hele Europa.

I europæisk sammenhæng er særligt Frankrig, Belgien, England og Holland langt fremme. Internationalt er der forestillinger med stor originalitet og høj kunstnerisk kvalitet, et dansk publikum og scenekunstmiljø fortjener at stifte bekendtskab med.

HVOR SKAL FESTIVALEN AFHOLDES?
Dansekapellets internationale festival for urban dance har centrum i Dansekapellet i København Nordvest, og vil anvende scener og byrum i Nordvest samt områder som Brønshøj, Vanløse og Tingbjerg, der sjældent er scene for internationale scenekunstbegivenheder.

EN FESTIVAL I HELE NORDVEST OG OMEGN
Festivalen har sit centrum i Dansekapellet, men der vil være aktiviteter både i Nordvest og omegn. Festivalen arrangeres i samarbejde med

Det nye kulturhus i Tingbjerg
Kulturstationen Vanløse
BIBLIOTEKET på Rentemestervej
Kulturhuset Pilegården, samt Brønshøj Bibliotek
Center for Vækst & Internationalisering, Københavns Kommune
Nordic Unity
Foreningen Dans i Nordvest
Samt det professionelle ensemble Uppercut Danseteater

Dansekapellet samarbejder med følgende internationale partnere:

B.SUPREME Festival i London
Festivalerne KARAVEL og KALYPSO i Frankrig
Hip hop festivalen SPIN OFF i Amsterdam
Festivalen LEZART URBAINS i Halles

TAK TIL
Festivalen er blevet til med støtte fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Augustinus Fonden, Bispebjerg Lokaludvalg, Knud Højgaards Fond, Wilhelm Hansen Fonden og Områdefornyelsen Nordvest.