Change language

SPARKLING SOUND FESTIVAL

24 nov

Dato

24.11.2018, 19:30
Alteration præsenter en stærk krydsning af lydkunst, reading, dans og lysdesign lørdag 24. november

Alteration realiserer i samarbejde med Dansehallerne og Dansekapellet en sensation af et visionært møde mellem ny elektronisk musik, dance & reading/enactment, overtonesang og lysdesign

Program

GERALD THOMAS & LISA GIOBBI (BR/US)
S.O.L.O. (DK) – reading, dance and inter-acting

SIMPLE SOUNDS / Skye Løfvander og Anders Nordin
Overtonesang-duo i baderum & lysdesign af ARTHUR van der ZAAG (DK/NL)

JESPER RANUM
DK's mester ur-opfører nye værker for synthesizer

NUSTORIES / Marinos Koutsomichalis og Jakob Riis
Nye værker fra projektet Stories of Flights, Ferries and Fish

Synth-veteranen Jesper Ranum ur-opfører nye værker bestilt af festivalen. Ranum optræder ellers yderst sjældent med sine utroligt gennemarbejdede generative værker.

Simple Sounds og Arthur van der Zaag præsenterer et nyt samarbejde omkring en meditativ semiakustisk koncert i en unik lysopsætning skabt særligt til baderummet i Dansekapellets kælder.

NUSTORIES – præsenterer nye værker fra projektet Stories of Flights, Ferries and Fish der har Marinos Koutsomichalis, Jakob Riis og Jørgen Teller som hovedaktører. De to førstnævnte komponister præsenterer nye værker fra deres rejser 2018.

Festivalens helt store overraskelse er at det er lykkedes at få den stærke instruktør Gerald Thomas til at optræde med en reading/spoken word med danseren Lisa Giobbi og korte opførelser af scener der inddrager publikum og relaterer til lyd. Han har tidligere opført sine værker i Kanonhallen og i samarbejder med Dr Dante, samt på store operascener i hele verden.

SPARKLING SOUND FESTIVAL blev i 2013-15 afholdt med et græsk-dansk fokus
(i 2013 i København NV & K, 2014 i Athen & i Århus og 2015 i Aalborg. Omdrejningspunktet for festivallen har altid været elektronisk musik og lydkunst og fra 2016 blev ny-tænkende retninger og koreografi indtænkt i programmet. I 2016 afholdtes 2 meget succesrige dage i Dome of Vision med nye værker, svenske gæster og 3 dansere. I 2017 blev festivallen afholdt i Koncertkirken, hvor publikum fik et sublimt møde danske og udenlandske lydkunstnere og performere.

Besøg SPARKLING SOUND FESTIVAL på Facebook

Baggrund
Foreningen Alterations arbejde med at arrangere nyskabende koncert-relaterede events har de seneste 6 år krystalliseret sig i form af 2 festivaler med hvert sit fokus.
SPARKLING SOUND FESTIVAL er for elektronisk ny musik, lydkunst og performance.
HY! FESTIVAL er for ekspansiv rytmisk musik med små ensembler, solister, poets oa.

SPARKLING SOUND FESTIVAL er co-produceret af Dansehallerne. støttet af Statens Kunstfond, DDSKS Efter- og videreuddannelsen, Københavns Musikudvalg og Oticon Fonden
Stories of Flights, Ferries and Fish er støttet af Nordisk Kulturfond og Nordic Culture Point

DATO Lørdag 24. november
TID Kl. 19.30
VARIGHED Ca. 4½ time
BILLET Kr. 125
ALDER Fra 15 år og op