Change language

10 ÅR MED TALENTUDVIKLING AF UNGE KOREOGRAFER

19.03.2018
  • ""
Mange dansere og koreografer har deltaget i KOREOGRAFIKONKURRENCEN i begyndelsen af deres karriere. I år fylder konkurrencen 10 år.

Den røde løber bliver rullet ud til en fejring af 10 år med sommerfugle i maven, kreative idéer og forventningsfulde, unge talenter. Gennem KOREOGRAFIKONKURRENCENS 10 år har flere hundrede dansere og koreografer gået på scenen og fået en oplevelse for livet. Nogle har arbejdet sig frem til en karriere som danser og koreograf, og den 7. april vender flere af dem tilbage til Dansekapellet til KOREOGRAFIKONKURRENCENS jubilæumsshow.

Manglede et sted for udvikling af unge koreografer
KOREOGRAFIKONKURRENCEN blev stiftet af Cher Geurtze, og udsprang af foreningen Dans i Nordvest i det tidligere Kulturhus på Dorotheavej. Cher Geurtze grundlagde foreningen Dans i Nordvest, der skulle få børn og unge fra København NV til at interessere sig for dans.

”Da vi startede KOREOGRAFIKONKURRENCEN for 10 år siden så dansemiljøet helt anderledes ud: Der var battles for breakdanserne, men de unge der dansede moderne dans manglede en platform for at udvikle sig. Og dansere inden for forskellige stilarter orienterede sig meget mod dansere fra deres eget miljø.

Derfor begyndte vi dette initiativ, hvor vi opfordrede de unge koreografer til at mødes og arbejde på tværs af stilarter og få coaching af professionelle dansere og koreografer,” fortæller Cher Geurtze, stifter af Dans i Nordvest og kunstnerisk leder af Dansekapellet.

”I dag arbejder de unge koreografer på tværs af stilarter som det mest naturlige, og det giver et godt udgangspunkt for at de kan arbejde koreografisk og udvikle deres udtryk,” siger Cher Geurtze.

Mødet med professionelle koreografer
Deltagerne i KOREOGRAFIKONKURRENCEN er unge koreografer mellem 13 og 23 år. Et vigtigt element i konkurrencen er mødet med professionelle kunstnere, der kan se deltagernes arbejde og give dem sparring på hvordan de udvikler deres kunst. I år får deltagerne får coaching og sparring af to professionelle koreografer: de Reumert-nominerede Stephanie Thomasen og Mark Philip fra Uppercut Danseteater.

Ud over de koreografisk coaches, møder deltagerne også et professionelt dommerpanel, der udpeger vinderne af konkurrencen. I år består dommerpanelet af tre garvede koreografer: Toniah Pedersen, Ann Crosset og Edhem Jesenkovic. Hvem de udpeger til vindere kan du se 7. april i Dansekapellet.

Efter KOREOGRAFIKONKURRENCEN er der jam til livemusik med et syv mands stort orkester der holder festen kørende.

 

FAKTA: OM KOREOGRAFIKONKURRENCEN
KOREOGRAFIKONKURRENCEN er en årligt tilbagevendende begivenhed, der bliver afholdt i april i Dansekapellet.

Som del af Dansekapellets arbejde med talentudvikling, bliver der hver år holdt konkurrencen for unge koreografer mellem 13-23 år.

Deltagerne modtager coaching af professionelle koreografer, og de deltager i workshops undervejs inden de viser deres koreografier for publikum og et professionelt dommerpanel.

I år har KOREOGRAFIKONKURRENCEN 10 års jubilæum

KOREOGRAFIKONKURRENCEN er blevet til med støtte fra Bispebjerg Lokaludvalg.

STED Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København NV
DATO & TID Lørdag 7. april kl. 19.30
VARIGHED Ca. 2,5 time
ENTRÉ Kr. 100
ALDER Fra 10 år