Change language

GRAVIDITET INGEN HINDRING FOR AT DANSE

12.03.2015
  • Billede af gravide, der danser mavedans
Selvom man er gravid, er der ingen grund til at stoppe med at bevæge sig. Dansekapellet har startet et nyt hold med mavedans for gravide.

At bevægelse er sundt under graviditeten, hører de fleste ventende hos deres læge. Bare de husker at være forsigtige og lytte til deres krop. Men at mavedans ligefrem kan afhjælpe nogle af generne ved graviditet og fødsel, er der nok færre der ved. Derfor har Dansekapellet lavet et nyt hold med mavedans for gravide. Underviseren Lucy Bannon fortæller:

”At lytte og mærke efter i sin krop er vigtigt under graviditeten, og mavedans er den perfekte måde at gøre det på. I dansen er der bløde bevægelser, og man bliver bedre til at lytte til sin krop, samtidig med man har det skægt sammen med andre gravide.”

Lucy Bannon er danser og fødselshjælper på Maia Fødselsklinik, og har undervist gravide i dans de seneste fire år. Hun har de seneste år undervist i mavedans, bollywood dans og verdensdans i Dansekapellet, og i marts begyndte hun at undervise på det nye hold særligt for gravide.

I kontakt med kroppen under hele graviditeten
Hver fredag morgen er der mavedans for gravide, og uanset om maven lige er begyndt at vokse eller fødsel kan gå i gang hvert øjeblik, kan man danse med. Det vigtigste er bare at mærke efter i sin egen krop.

Når man danser mavedans, går man ind og arbejder med bækkenet, som særligt er den del af kroppen, der volder problemer under graviditeten.

”Mavedans kan afhjælpe noget af ubehaget i bækkenet, som graviditet kan medføre,” fortæller Lucy og supplerer: ”…og med mavedans kan man gå ind og forberede kroppen på fødslen, så det kan hjælpe en den dag, man står på fødegangen.”

FAKTA

MAVEDANS FOR GRAVIDE
Hver fredag fra kl. 9.30-10-30
Kr. 50 pr. gang. Det kræver ingen tilmelding.
Underviser: Lucy Bannon