Change language

KÆRLIGHED DER TRODSER ALT - SELV DØDEN

16.01.2018
  • ""
Ny stor opsætning af forestillingen ORFEUS & EURYDIKE af Meridiano teatret, Den Fynske Opera, Nordic Opera og Uppercut Danseteater.

Fortællingen om Orfeus og Eurydike er én af verdens største og ældste kærlighedshistorier. Den gamle græske myte om Orfeus, der mister sin elskede Eurydike, da hun dør af et slangebid, og historien om, hvordan han rejser til dødsriget for at vinde hende tilbage har bevæget og inspireret gennem tusinder af år.

Nutidig opsætning
I denne nyopsætning af C.W. Glucks opera har den franske filmkomponist Jérôme Baur tilsat musikken nye moderne klangfarver, der er fortællende drama, urban contemporary dans og digital videokunst. Rollerne som Orfeus og Eurydike er samtidig dobbeltbesat af både en operasanger og en danser. Alle elementer er med til at drive forestillingen fremad. Instruktør Giacomo Ravicchio fortæller om forestillingen:
»Gluck reformerede operaen 100 %. Hans idé var at lade musikken stå i historiens tjeneste og ikke omvendt. Fremgangsmåden kendes også fra filmsproget, hvor billeder og musik driver historien frem. Det er det kunstneriske greb, vi vil udvikle med iscenesættelsens moderne multikunstneriske udtryk. Myten om Orfeus udfolder al den sorg, smerte og glæde et menneskeliv indeholder. Det er den historie, der skal stå i centrum.«

Opera for alle
Balancegangen mellem det nye og det gamle materiale vil gøre denne opsætning relevant både for den vante opera- eller teatergænger og for den helt nye. Historien rammer lige ind i eviggyldige følelser af længsel og tab, kærlighed og død.

MEDVIRKENDE Josefine Andersson, Berit Barfred Jensen, Lea Quortrup, Mark Philip, Alexander Skjold, Elise Müller, Lars Begtrup, Noora Hannula
INSTRUKTØR Giacomo Ravicchio
DRAMATURG Bent Holm
KOREOGRAFI Mark Philip og Noora Hannula
LYSDESIGNER Mikkel Jensen
VIDEODESIGNERE Mark O. Viktov
FORFATTERE Giacomo Ravicchio, Bent Holm
KOMPONIST Jérôme Baur, Christoph Willibald Gluck
SCENOGRAF Giacomo Ravicchio

DATO Torsdag 25. januar til søndag 11. februar
TID Tir til fre kl. 19.30 og lør-søn kl. 16
VARIGHED Ca. 2 timer inkl. pause
BILLET Fra kr. 40/kr. 165 kan købes her. For billetsalg til større grupper over  30 personer, kontakt tlf. 4520 2090
ALDER Fra 14 år