Change language

 

Corona-info

Byen er åben, men vi skal passe på hinanden. Se de nyeste regler her!

 

Læs mere på kk.dk/kultur-og-fritid-coronainfo

 

LEGENDE OG UFORUDSIGELIG URBAN DANCE BATTLE FOR FØRSTE GANG I SKANDINAVIEN

12.04.2016
  • ""
FORBERED JER PÅ EN URBAN DANCE-EKSPLOSION AF DE HELT STORE NÅR HIP HOP GAMES CONCEPT RAMMER DANSEKAPELLET SØNDAG 24. APRIL.

Oplev urban dance som du aldrig har set det før, når det første HIP HOP GAMES CONCEPT i norden bliver afholdt i Dansekapellet d. 24. april. Siden 2010 har dansere i Frankrig kunne deltage i battlen HIP HOP GAMES CONCEPT. Det nytænkende format, der forbinder battlens improvisation med koreografisk arbejde, har siden bredt sig til andre lande, og i år bliver der afholdt HIP HOP GAMES i Danmark, Frankrig, Belgien og Senegal.

FIRE CREWS OG EN ENESTÅENDE CHANCE 
Konceptet er enkelt: Fire crews dyster på scenen i en række hemmelige udfordringer, der sætter dansernes evner for improvisation og koreografi på prøve. Kreativiteten arbejder på højtryk, når danserne enkeltvis og i grupper skal improvisere med ukendte dansepartnere, eller skabe koreografier med rekvisitter eller kulisser, som de får udleveret i øjeblikket mens de står på scenen. Der skal tænkes hurtigt for at kunne sætte trin på, der imponerer både dommere og publikum.

Cher Geurtze, kunstnerisk leder af Dansekapellet siger:

"HIP HOP GAMES CONCEPT er en suveræn platform for dansere til at vise alle facetter af deres evner, og en stor oplevelse for publikum, fuld af overraskelser og underholdning. Vi er meget begejstrede for at præsentere det første HIP HOP GAMES CONCEPT i Skandinavien, og vi er sikre på, at eventen bliver taget lige så godt imod i Danmark som i de andre lande.”

De fire crews af dansere går på scenen og battler om en plads i den internationale finale, der bliver afholdt i Frankrig. Og der er meget på spil, for vinderne af den internationale finale får både æren og støtte til at skabe deres egen danseforestilling, der kommer på turné i alle deltagerlandende. For en gruppe unge dansere er det en unik chance for at komme ud til et stort, internationalt publikum med deres værker.

FLERE MÅNEDERS FORBEREDELSE TIL EVENTEN
For deltagerne i HIP HOP GAMES CONCEPT DENMARK er det kulminationen på måneders arbejde når de går på scenen den 24. april. Allerede i december afholdt Dansekapellet workshop for interesserede dansere, hvor de franske skabere af konceptet, Compagnie Art Track, gæstede København, og gav de nysgerrige dansere et indblik i konceptet.

På scenen vil publikum kunne opleve dansere med baggrund inden for hip hop, break dance, house, popping og afrikansk dans, der vil arbejde hårdt for at imponere dommerne.

Dette års dommerpanel består af erfarne kræfter inden for danseverdenen: Danser Stephanie Nguyen, der senest har turneret med Madonna, Reumert-nominerede koreograf Kasper Ravnhøj, kunstnerisk leder af Mute Comp. Physical Theatre samt danser Damon Frost, underviser ved Dans och Cirkushögskolan i Stockholm, og tidligere dommer ved Juste Debout.

”Med et stærkt dommerpanel og fire spændende crews er jeg sikker på, at det første HIP HOP GAMES CONCEPT DENMARK bliver en helt særlig oplevelse, og at HIP HOP GAMES DENMARK er kommet for at blive.” siger Cher Geurtze, leder af Dansekapellet.

 

FAKTA
HIP HOP GAMES CONCEPT er blevet afholdt i Frankrig siden 2010, og har i dag bredt sig til nabolandet Belgien, samt Senegal og Danmark.

Fire crews dyster om en plads i den internationale finale. Vinderen får stillet produktionsfaciliteter til rådighed til at lave en forestilling, der turnerer i de medvirkende lande.

Udviklerne af konceptet er Compagnie Art Track, der består af danser Romuald fra R.A.F. Crew, DJ Malik, MC Philemon, VJ Andry og beat boxer Blacadopo. Compagnie Art Track styrer slagets gang til HIP HOP GAMES DENMARK.

Det første HIP HOP GAMES CONCEPT DENMARK bliver afholdt i Dansekapellet d. 24. april kl. 15

DATO Søndag 24 april
TID Kl. 15.00
VARIGHED Ca. 3 timer
BILLET Kr. 100 KAN KØBES HER
STED Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København NV
ALDER Fra 10 år og op

Tak til Bispebjerg Lokaludvalg for tilskud til arrangementet.