Change language

NANGIJALA: DRAMATISK DANSEFORESTILLING FORTRYLLER MED EN VERDEN AF EVENTYR OG MAGI

10.10.2018
  • ""
Oplev ny forestilling af Uppercut Danseteater og Dans i Nordvest, inspireret af ’Brødrene Løvehjerte’, på Kulturnatten og 13.-14. oktober.

I en fantastisk fortælling med dans, glæde, spænding og overraskelser drager brødrene Jonatan og Tvebak ud på eventyr.

”Nangijala. Hvor ligger det?” spørger Tvebak Jonatan. ”Et sted på den anden side af stjernerne. Der er det stadig lejrbålenes og eventyrernes tid. Og det vil lige være noget, du kan lide. Det var fra Nangijala, at alle eventyr kom.”

Sådan siger Jonatan til Tvebak i Astrid Lindgrens ’Brødrene Løvehjerte’, kort før de drager til det forunderlige land, Nangijala.

Forestillingen NANGIJALA giver den klassiske børnebog nyt liv gennem dansen. Her tager professionelle dansere og unge talenter os med på Jonatan og Tvebaks eventyrlige rejse.

Den Reumert-nominerede danser, koreograf og kunstneriske leder af Uppercut Danseteater, Mark Philip, står i spidsen som hovedkoreograf på forestillingen.

”Hvis Astrid Lindgren så forestillingen i dag, tror jeg hun ville sidde med åbne arme bagefter og tænke: Hvor er det skønt, at så fantastiske børn og unge fra Københavns Nordvest-kvarter kan fortælle min historie så flot,” siger Mark Philip.

Stærke kræfter og imponerende kostumer
Naturens skønhed og stærke kræfter spiller en vigtig rolle i den magiske verden Nangijala og spiller også en markant rolle på scenen.

Forestillingen er visuelt båret af flotte kostumer af Ricardo Castillo Rodriguez og Esther Chipo. Og med mere en 60 medvirkende i forestillingen, er der masser af kostumer at blive betaget af.

Fantasy fra før Harry Potters tid
Til Kulturnatten kan hele familien opleve NANGIJALA, en storslået fantasy-fortælling fra lang tid før Harry Potter stod på perron 9 ¾ og modigt svang sin tryllestav. Men der er flere grunde til at ’Brødrene Løvehjerte’ er en udødelig klassiker.

”For mig er essensen af historien, at vi skal gribe hver dag og leve nu og her. Det minder historien mig om. Tvebak er modig og vil frem i livet – han vil opleve og være med, der hvor det sker, lige nu og her,” siger Mark Philip.

Danseforestilling NANGIJALA kan kun ses til Kulturnatten 12. oktober og weekenden 13.-14. oktober, så hvis man godt kan lide ’Brødrene Løvehjerte’, Astrid Lindgren, dans, glæde, spænding, vildskab og overraskelser – så skal man ind og se NANGIJALA.

KOREOGRAF Mark Philip
KOREOGRAFISK KONSULENT Stephanie Thomasen
MEDVIRKENDE Dansere fra Uppercut Danseteater og Dans i Nordvest

STED Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København NV
DATO & TID
Fredag 12. oktober kl. 19 og kl. 20.30.
Lørdag 13. oktober kl. 14 og kl. 16
Søndag 14. oktober kl. 14 og kl. 16
VARIGHED Ca. 35. min. uden pause
BILLET Fra kr. 40/kr. 135 via www.dansekapellet.dk (Gratis adgang fredag 12. oktober med Kulturpas)
ALDER Fra 7 år og op