Change language

NY KUNSTNERISK LEDERDUO I UPPERCUT DANSETEATER

15.01.2016
  • ""
REUMERT-NOMINEREDE STEPHANIE THOMASEN OG MARK PHILIP INDTRÆDER I LEDELSEN AF DANSEKAPELLETS HUSENSEMBLE.

Fusionen af moderne dans og break dance vil fremover ikke blot foregå på scenegulvet, men gør sit indtog i den kunstneriske ledelse af dansekompagniet, der har mere end 30 år på bagen.

Moderne danser, Stephanie Thomasen, og breakdanser, Mark Philip, vil fremover være den kunstneriske duo, der skal lede kompagniet mod nye, spændende udfordringer og nyskabende produktioner.

Stephanie og Mark kender vi som dansere og koreografer i kompagniet, og de søger altid at skubbe grænserne for fusionen af de to dansegenrer, som har positioneret Uppercut Danseteater som et førende urbant og moderne dansekompagni.

De ser særligt frem til at producere banebrydende værker, udvikle nye dansetekniske færdigheder og styrke kompagniets internationale profil.

FAKTA

Stephanie Thomasen er uddannet fra Alvin Ailey School i New York og blev optaget i kompagniet i 2009 som danser og koreograf. Hun er blevet tildelt en Reumert Talentpris i 2013 for forestillingen One, og i 2015 blev hendes seneste værk, 360°, Reumert-nomineret som årets danseforestilling. Stephanie har et indgående kendskab til dansernes færdigheder, hvilket bringer nysgerrige, legende og ærlige bevægelser i spil på scenen.

Mark Philip er autodidakt break danser. Han har siden 2009 arbejdet med moderne dans og blev i 2015 Reumert-nomineret som årets danser for sit arbejde i 360°. Mark besidder en helt særlig energi og eventyrlyst, som gør ham en sublim performer, der både kan påtage sig rollen som danser, koreograf, underviser og konferencier.

Begge kunstnere er blevet hædret for deres arbejde som koreograf og danser af Balletmester Albert Gaubiers fond (i hhv. 2014 og 2015).

Stephanie Thomasen og Mark Philip overtager rollen som kunstnerisk leder-team i Uppercut Danseteater, og afløser dermed Louise Seloy, som efter orlov har valgt at søge nye, spændende udfordringer som koreograf, og selvfølgelig fortsætter som danser i kompagniet.

Kontakt