Change language

Oplev buddhistisk break dance og kraftfulde hip hop-kvinder til subURBAN DANCE FESTIVAL

03.05.2018
 • ""
Syv dansekompagnier, mere end 60 dansere og 23 aktiviteter for alle aldre til subURBAN DANCE FESTIVAL 2018.

Østens mystik, woman power, BMX kunst og raffineret fransk break dance. Fra 12. til 19. maj bliver København NV, Tingbjerg og Brønshøj fyldt med break dance, hip hop, popping, house, voguing og meget mere når subURBAN DANCE FESTIVAL fejrer den urbane dans. På scenen kan du opleve nogle af Danmarks dygtigste dansere og koreografer, udenlandske gæstespil med nye impulser fra den internationale dansescene. Velkommen til subURBAN DANCE FESTIVAL! 

Gæster fra hele verden
Fra Sydkorea kommer koreograf Ducky Kim med kompagniet Just Dance, der kombinerer hæsblæsende break dance med traditionel buddhistisk musik og filosofi.

Fra Frankrig deltager det prisbelønnede Compagnie Käfig, der ledes af stjernekoreograf Mourad Merzouki. Koreografen har modtaget flere hædersbevisninger og ordener for sin indsats for dansen i Frankrig, for at sætte fokus på den urbane dans og bringe hip hop fra gaden til scenen og skabe et nyt, kunstnerisk udtryk. På subURBAN DANCE FESTIVAL præsenterer han forestillingen CARTES BLANCHES, hvor seks dansere, der har optrådt hos ham siden kompagniet blev stiftet i 1996 viser publikum raffineret break dance fra drevne dansere på højeste niveau.

Danseren Slowz fra det vietnamesiske kompagni S.I.N.E. Crew optræder i to forskellige forestillinger: DIFFERENCES af koreograf Stephanie Thomasen sammen med Uppercut Danseteater, og i et nyt værk Slowz har skabt sammen med sin danske hustru Anna Eileen Jeppesen aka. Groovy; En fortælling om samhørighed, der aldrig hører op fortalt med hip hop og break dance.

Tingbjerg All Girl Dance Crew: Dans giver styrke og selvrespekt
Under sloganet 'I love MYSELF' har engelske danser og koreograf, Kloe Dean, stiftet kompagniet MYSELF UK Dance Company og kæmper for kvinders ret til selvrespekt. I månederne op til festivalen arbejder Kloe Dean sammen med en gruppe piger fra Tingbjerg, hvor hun tager danseglæde og trin med fra Londons dansescene og deler med dem. Sammen med pigerne vil hun skabe et værk, der skal turnere i bydelene under festivalen.

Kloe Dean og MYSELF UK Dance Company vil desuden optræde under festivalen med koreografien RED, der kan ses som del af helaftensforestillingen subURBAN STORIES i Dansekapellet.

Mød dans i nye og uventede rammer
subURBAN DANCE FESTIVAL er begivenheden, hvor du kan møde dans i nye og uventede rammer.

Mærk musikken pumpe om kap med adrenalinen til ZOO BATTLE på BIBLIOTEKET på Rentemestervej. Vi lægger ud med KIDZ BREAK LEAGUE, hvor fremtidens battle-stjerner kan tage deres første skridt ud i disciplinen. Der er højt humør, skarp konkurrence og godt kammeratskab på gulvet, når battlen går løs.

Til ZOO BATTLE er en række af de skarpeste dansere fra den danske scene inviteret til at deltage i battlen sammen med internationale stjerner. Det sker i den prisvindende og arkitektonisk nytænkende biblioteksbygning på Rentemestervej i Nordvest.

Franske Vincent Warin kombinerer dans med BMX i forestillingen L'HOMME V, der spiller på pladser og torve i Brønshøj og Tingbjerg. Community dance-forestillingen PLAYGROUND rykker den urbane dans ind i Det Kongelige Teater, Skuespilhuset, hvor dansen opføres til musik af komponisterne Henrik Goldschmidt og Mathias Friis-Hansen, spillet af musikere fra Det kongelige Kapel.

Så glæd dig til syv dages urban dance i midten af maj.

Pressekontakt:

Mikkel Søndergaard Kryger
PR- og Kommunikationsansvarlig i Dansekapellet
Telefon: 8220 5728
E-mail: b47h@kff.kk.dk

FAKTA

DATO Lørdag 12. maj til lørdag 19. maj
PROGRAM Se www.suburbandancefestival.com
ENTRÉ Varierende billetpriser - se programmet

Det er anden gang at subURBAN DANCE FESTIVAL bliver holdt i København NV, Brønshøj og Tingbjerg. Med forestillinger, workshops, battles, skoleprogram, jams, pop ups og masterclasses inviterer festivalen inden for til store danseoplevelser for både børn, unge og voksne, publikummer såvel som professionelle dansere.

subURBAN DANCE FESTIVAL er arrangeret af Dansekapellet i samarbejde med Det kongelige Teater, Festival Karavel i Lyon, Kulturhuset Pilegården, BIBLIOTEKET på Rentemestervej, Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus, Søhesten samt Brønshøj Bibliotek.

Følg med i festivalen på:

www.suburbandancefestival.com
www.facebook.com/SUBURBANDANCEFESTIVAL
#subURBANDANCEFESTIVAL

På festivalen kan du opleve følgende kunstnere:

 • Compagnie Käfig v. Mourad Merzouki (Frankrig)
 • Uppercut Danseteater (Danmark)
 • S.I.N.E. Crew (Vietnam)
 • Just Dance v. Ducky Kim (Sydkorea)
 • MYSELF UK All Woman Crew v. Kloe Dean (England)
 • Groovy & Slowz (Danmark/Vietnam)
 • Vincent Warin (Frankrig)
 • Stephanie Thomasen & Vitor Hamamoto (Danmark/Brasilien)

Du kan opleve lokalområdet danse til:

 • Community dance forestillingen PLAYGROUND af koreograf Anastasija Olescuka og komponisterne Henrik Goldschmidt og Mathias Friis
 • KIDZ BREAK LEAGUE børne break battle
 • Pop up performances i København NV
 • All Girl Dance Crew med unge fra Tingbjerg og Brønshøj-Husum