Change language

SPANSKE CARLOS ALCALÀ VINDER KOREOGRAFIKONKURRENCEN 2015

20.04.2015
  • ""
11. april kulminerede måneders arbejde for de 11 deltagende koreografer i KOREOGRAFIKONKURRENCEN 2015.

Nervøs stemning i kulissen, der blev afløst af rendyrket danseglædepå scenen. I aftes kulminerede måneders arbejde for de 11 deltagende koreografer i KOREOGRAFIKONKURRENCEN 2015. 22-årige Carlos Alcalá kunne modtage applaus som vinder af årets konkurrence.
I januar begyndte deltagerne at arbejde på deres værker. De er alle mellem 13-23 år. De har modtaget workshop, coaching og sparring fra nogle af landets dygtigste koreografer. De har haft lange arbejdsdage, hårde prøver og sommerfugle i maven. Og i aftes præsenterede de et show, hvor de gav den alt, hvad de havde.

Hvad dommerne kiggede efter?
Aftenens dommerpanel bestod af Sheila de Val, leder af Center for Skuespil og Dans på Den Danske Scenekunstskole, koreograf René Vinter og Judi McCarthey, leder af det London-baserede dansekompagni Independence.

Her er hvad de kiggede efter i koreografierne:
– Den grundlæggende idé i koreografien.
– Kompositionen
– Forholdet til musikken
– Samspillet mellem danserne
– Brug af scenerummet
– Og det samlede performance udtryk.

Ni flotte koreografier, og en første, anden og tredjeplads
”I aften er der ingen vindere og tabere. Alle har taget et stort skridt fremad” Sådan sagde Dansekapellets kunstneriske leder Cher Geurtze, da hun takkede publikum og deltagere for at være med i aften. For at udvikle sit talent og samles om dansen, er hvad KOREOGRAFIKONKURRENCEN handler om.

Førstepladsen gik til spanske Carlos Alcalá for koreografien BREATHE ALL THE WAY OUT, som dommerne kaldte et humoristisk stykke med ”et originalt bevægelsessprog”. Værket er en solo danset af koreografen, hvor Carlos blandede sin baggrund inden for break dance med moderne dans, og bevægelser fra ballet såvel som legende gadedrengeløb og vejrmøller.

”Dette stykke ved præcis hvad det vil fortælle os, og ved hvordan det skal gøre det”. Sådan sagde dommerne om det dansede trekantsdrama BASED ON A TRUE STORY af Jonathan Ibsen og Ditte Haubro Poulsen, som gav dem andenpladsen i årets konkurrence.

På tredjepladsen kom norske Ingjerd Solheim for, hvad dommerne kaldte ”et smukt stykke koreografi” af en ung koreograf med ”et stort potentiale”
Stort tillykke til alle tre koreografier og stor tak til alle deltagerne i KOREOGRAFIKONKURRENCEN 2015 for en fantastisk aften.

FAKTA:
KOREOGRAFIKONKURRENCEN er blevet afholdt 8 gang, og arrangeres af Dans i Nordvest og Dansekapellet. Koreografer og coaches er Louise Seloy, kunstnerisk leder af Uppercut Danseteater, og danser og koreograf Marie Sol Sandberg.

Louise Seloy og Marie Sol Sandberg var konferencier på aftenens forestilling