Change language

TESTOSTERON-SPÆKKET DANSE ACTION OM DEN MODERNE MAND ...MED ULDSOKKER I SANDALERNE

10.02.2016
  • ""
    Christoffer Brekne
FORESTILLINGEN M.I.S. - NATTEN LANG AF DON GNU TAGER PULSEN PÅ DEN MODERNE MAND. DEN KAN OPLEVES FRA D. 3.-8. MARTS I DANSEKAPELLET.

Skal den moderne mand være gastroseksuel? Metroseksuel? Macho-mand med træningsmani eller bare en blød familiefyr med far-krop? Eller skal han kunne navigere mellem alle de mange roller, for at leve op til normen for en ’rigtig’ mand? Hvornår kan han egentlig bare være sig selv?

Forestillingen ”M.I.S. - natten lang”af DON GNU tager pulsen på den moderne mand. For hvordan har han det i virkeligheden, derinde under de uldne sokker og de komfortable sandaler? Københavner-premiere den 3. marts 2016 i Dansekapellet.

DON GNU = HUMORISTISK DANS FOR ALLE

Den århusianske dansegruppe DON GNU er udvalgt til at repræsentere initiativet Årets Dans i 2016, fordi de netop kan løfte opgaven med at skabe en dans, der skaber glæde og er tilgængelig for alle – i samarbejde med musikeren og sangeren Alice Carreri, som DON GNU også arbejder sammen med i M.I.S. – NATTEN LANG. I år er der særligt fokus på arbejdspladsen som målgruppe. Derfor har gruppen været ude i en række virksomheder for at rykke i både smilehuller og kropsrytmen.

Se Årets Dans 2016 på Vimeo

HYLDEST TIL TØFFELHELTEN

Don Gnu jagter i tyndslidte sokker og udtrådte sandaler den moderne mands identitet. I en hårdtslående cocktail af skæve stunts, rå fysik, jack-ass styrkeprøver og tå-krummende pinligheder går de tre mænd i forestillingen »M.I.S. - natten lang« planken ud; ud af komfortzonen for at tage livtag med den indre svinehund, latino-loveren, svigermors drøm og alle de andre - i en stille kamp for mandens ret til at være sig selv. Jannik Elkjær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen, der sammen med Christoffer Brekne udgør det kunstneriske team bag forestillingen, forklarer ”Mænd i sandaler er et billede på en tøffelhelt, der kæmper for sin ret til at være mand og gøre tingene på sin egen måde. Men samtidigt er det også en hyldest til at være kikset, forkert og ikke med på moden.”

DANS OG GRIN NATTEN LANG

I forestillingen møder vi den rådvilde mand - den voksne drengerøv med det store ego, som er vokset op med 70’ernes bløde værdier. Gennem tre vidt forskellige dansende mænd bliver ’manden’ gjort til kastebold mellem alt fra Dirty Harry til Alfons Åbergs far. Og mon ikke de fleste kan nikke genkendende til frustrationen over både at skulle agere actionhelt og samtidigt være piberygende-hygge-far? Don Gnu strækker sig til bristepunktet og kaster sig mod deres selvoppustede murværker, imens de langsomt og usikkert bevæger sig længere og længere ud af planken.

DANS SKAL GØRE NOGET VED KROPPEN

I forsøget på at komme den mandlige identitetsforvirring til livs, bevæger Don, Gnu og El Chino sig ud på en rejse i et meningsfuldt og vedkommende danseunivers. Det er sjovt – ikke fordi de ikke tør være alvorlige eller intellektuelle. Men hele tankesættet bag M.I.S. – Natten lang er netop at skabe et mere kropsligt og genkendeligt udtryk end det mere distancerede, man ofte forbinder med moderne dans. ”I moderne dans er der altid en fare for at overintellektualisere. Vi sætter gang i lattermusklen, for dans skal gøre noget ved kroppen. Vores mission er at dele et fysisk sanseudtryk med publikum – som de kan genkende og mærke i deres egen krop”, fortæller Jannik og Kristoffer fra DON GNU.

De skrå brædder indtages derfor i bedste slapstick-stil, på et bagtæppe af gakkede filmprojektioner og stemningsmættet live-musik, som kommenterer og indrammer de tre karakterers fysiske udfoldelser - all night long!

KONCEPT AF DON GNU Jannik Elkær, Kristoffer Louis Andrup Pedersen & Christoffer Brekne
PRODUCERET AF DON GNU
MUSIK Alice Carreri & Rune Kaagaard
SPILLESTED Dansekapellet, Bispebjerg torv 1, 2400 København NV
SPILLEPERIODE 3. - 8. marts 2016
SPILLETID Tors-tirs kl. 19.30, tirsdag 8. marts kl. 12
VARIGHED 1 time uden pause
BILLETTER Fra kr. 165 / kr. 40 kan købes her
MEDVIRKENDE Jannik Elkær, Kristoffer Louis Andrup Pedersen, Simon Beyer-Pedersen, Katja Welner, Rune Kaagaard

BESØG DON GNUS HJEMMESIDE

M.I.S. - NATTEN LANG er 3. del af DON GNUs trilogi om den moderne mands identitet. Den Reumert-nominerede ”Kvinde kend dit skab” (2013) var nr. 2 og ”Mænd i sandaler”(2011) var den første forestilling.