Change language

UNGT TALENT I SPOTLYSET

17.12.2014
  • Billede af unge dansere
    Fotograf Thomas Petri
Unge talenter fra Dansekapellets Koreografikonkurrence 2014 vender tilbage til scenen med helt nye værker.

Lørdag aften d. 8. november kl. 19 vil luften sitre af forventning i Dansekapellet. Her skal syv unge koreografer til at betræde scenen og vise publikum hvad de kan. Det har de ganske vist prøvet før, men til Take the Stage er det de optrædende, der er med til at sætte dagsordenen. Sammen udgør de et bud på, hvad der spirer og gror i dansens vækstlag inden for moderne og urban dans.

Ny talenter

Det er en pose blandede bolcher publikum skal opleve til Take the Stage. Blandt de optrædende er Gunilla Lind, hvis feministiske og symbolprægede moderne dans-koreografier altid besidder et overraskende element, som da 100 kg. æbler trillede in på scenen i Colour My Madonna (Take the Stage 2013). Så er der Mizz Understood; et kollektiv af fire unge mænd der arbejder på at bruge hiphop-dans som udtryksmiddel. Og norske Daniel Nilsen der blander klassisk balletelementer i en humoristisk moderne dans-koreografi, der parodierer den strenge ballet-tradition – med et stort smil.

Platform for vækstlaget

Det er andet år Take the Stage finder sted, og det skal bestemt blive et etableret, tilbagevendende arrangement: ”Vi som kulturinstitution mener, det er vigtigt at støtte op om udviklingen hos de unge koreografer”, forklarer kunstnerisk leder af Dansekapellet, Cher Geurtze. Hun har været i dialog med de unge koreografer under skabelsesprocessen. ”Der er en særlig viljestyrke hos dem. De øver sig konstant, udfordrer sig selv og eksperimenterer hele tiden med nye bevægelsesmønstre og performative elementer. Det synes jeg er beundringsværdigt. Og derfor glæder det mig at Dansekapellet stiller en platform til rådighed for, at de kan udtrykke sig”.