Change language

VILD OG VIPPENDE DANSEFORESTILLING SÆTTER BALANCEN PÅ PRØVE

12.03.2015
  • ""
Fire dansere på et gigantisk, fem meter bredt vippebræt.det Reumert-nominerede Don*Gnu gæster Dansekapellet med forestillingen N.A.R.G.

De fleste har prøvet at skulle balancere på et vippebræt. Flytter man foden en smule, skal den anden hurtigt følge trop. Mister man koncentrationen for et øjeblik, ryger balancen og man skal kæmpe for at genvinde fodfæstet. Svært, ikke sandt

Så prøv at forestil dig at stå fire mennesker på et vippebræt, og endda at skulle danse på det konstant bevægelige fundament. Dét er hvad Don*Gnu har sat sig for med deres nye forestilling N.A.R.G.

Her bliver fire dansere og et overdimensioneret vippebræt til en tankevækkende forestilling om at finde balancen i sig selv og med hinanden.

Styret af en lov: tyngdeloven
Placeret på og omkring den vippende scene, skal danserne finde ud af at navigere i en verden styret af kun en lov: tyngdeloven. Præmissen er helt enkel – ingen kan bevæge sig uden at det påvirke de andre.

Hvis balancen brister, vælter det hele, hvis lydhørheden mistes, tipper fundamentet. Det handler helt konkret om, at skabe bevægelser, uden at miste føling med bevægelsen.

Om danserne får scenen til at vippe i skøn harmoni eller om de skal kæmpe for fast grund under fødderne kan du få at se 7. marts kl. 19.30 i Dansekapellet.

Om Don*Gnu
Don*Gnu – Physical Theatre and Film er et kunstnerisk samarbejde, der arbejder med dans og fysisk teater. Den kunstneriske ledelse består af koreograferne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen samt filmskaber Christoffer Brekne.
Kompagniets navn, Don*Gnu, er bygget op omkring paradokset; at være én og flere på samme tid. Don som individ og Gnu som flokdyr, beskriver forholdet og dynamikken i samarbejdet mellem individ og gruppe. At vi står til ansvar som individ, men kun forstår og lever i relation til andre.
Don*Gnu har tidligere lavet forestillingerne “As A Start”, “Mænd i sandaler” og “Kvinde kend dit skab”, hvor sidstnævnte blev nomineret til en Reumert-pris.

N.A.R.G
Lørdag d. 7. marts kl. 19.30
Billet: Fra kr. 40 / kr. 165

FAKTA
MEDVIRKENDE: Simon Beyer Pedersen, Petras Lisauskas, Cesar Garcia, Ann-Kathrin Granhus
KOREOGRAFER:Jannik Elkær & Kristoffer Louis Andrup Pedersen
DRAMATURG: Christoffer Brekne
LYDDESIGNER: Alice Carreri
LYSDESIGNER: Ville Aunola
SCENOGRAF: Síggi Óli Palmason
SCENOGRAF ASSISTENT: Søren Romer
KOSTUMEDESIGNER: Kasper Hansen
DRAMATURGISK KONSULENT: Betina Rex