Change language

V.O.M.P af Gunilla Lind Danseteater

25.10.2017
  • ""
  • ""
Vanity Of Modern Panic stiller skarpt på forfængelighed, forgængelighed og jagten på den perfekte krop i Dansekapellet 23 til 25 november

Slankere, smukkere, strammere, stærkere og allerhelst nu, nu, nu, NU!

Overalt bombarderes vi med billeder af perfekte kroppe. På busstoppestedet, i modebladet eller hver gang vi ser på Instagram. Danser og koreograf Gunilla Lind har studeret skønhedsdyrkelsen og lavet en grotesk og humoristisk danseforestilling, der uden filter viser jagten på den perfekte krop.

"Det virker som et krav at, især kvinder, skal leve op til at være smukke, slanke og unge. Og hvis de ikke lever op til disse standarter, gider samfundet dem ikke. Det er i den grad også deres egen skyld, hvis samfundet ikke gider dem, for de kunne jo bare spise nogle flere antioxidanter og tage en stram op time i fitness. Med alt den sundhedsdyrkelse og mulighed for at lave om på sin krop f.eks. gennem plastikkirurgi, er der ingen undskyldninger for ikke at se ung, smuk og slank ud. Min personlige drivkraft for emnet er mit eget opgør med min forfængelighed og mine egen forgængelige krop. Som danser, bliver man hele tiden konfronteret med sin egen krop og måden, den ændrer sig på. Fra en tidlig alder står vi foran spejlet i danse studiet, hvor vi dømmer og presser vores krop til uendeligheder. Der er høje krav til en dansers krop og udseende, derfor er det interessant at formidle emnet igennem dans," fortæller Gunilla Lind. 

Jeg træner for at holde min krop yngre end det, der står på min dåbsattest
Inspirationen til VANITY OF MODERN PANIC - V.O.M.P. kom til Gunilla Lind under et besøg i træningscentret. Over løbebåndet hang en plakat med billedet af en mand i 40'erne, der sagde: "Jeg træner for at holde min krop yngre end det, der står på min dåbsattest." Det blev startskuddet til en lang research, hvor Gunilla Lind arbejdede sammen med gruppen af dansere om at komme under huden på skønhedsdyrkelsen:

"Jeg havde en klar vision fra starten af, hvad jeg ville udtryksmæssigt med V.O.M.P. Jeg ville skabe et parallelunivers, hvor V.O.M.P.-væsnerne havde deres egen skønhedsidealer og egen måde at forholde sig til forfængelighed og forgængelighed på. I V.O.M.P. verden skulle lyserøde stofpølser vise det, de søger. Pølserne fungerer både som rekvisit og som en del af kostumet, og de kan rykkes rundt på alt efter, hvad der er den nyeste trend.

I research perioden diskuteret danserne og jeg over emnerne forfængelighed og forgængelighed, hvad det betyder og gør ved os. Vi har arbejdet med billeder fra modeblade, forskellige tekster og motivations quotes. Jeg opdagede, at jeg ikke kunne se mig fri af min egen dobbeltmoral, og det måtte jeg arbejde ind i stykket."

På vej mod et nyt skønhedsideal
VANITY OF MODRN PANIC - V.O.M.P. er en humoristisk forestilling, men bag latteren lurer alvoren. Kan vi fortsætte denne skønheds- og kropsdyrkelse i det ekstreme? Gunilla Lind håber, at forestillingen kan være med til at sætte fokus på absurditeten i vores filtrerede medieskønhed, og vise at baller som Kim Kardashian ikke nødvendigvis er vejen til lykken for alle:

"Jeg håber, vi kan løfte hinanden og forstå, at der ikke er EN måde at have en krop på. At vi lærer at værdsætte det levende liv og ikke glemmer (og gemmer) os selv bag filtre på de sociale medier.” 

Efter at have set V.O.M.P. håber jeg, at publikum vil reflektere mere over deres eget forhold til forfængelighed samt forgængelighed og lægge mærke til, hvordan de bidrager til samfundets forbrugerkultur og idé om skønhedsidealer. Det er svært, men sammen, kan vi gøre det - et skridt ad gangen.

FAKTA
KOREOGRAF Gunilla Lind
DANSERE Shuli Nordbek Azoulay, Katrina Holm, Josefine Ibsen, Emma Christophersen, Anna-Olivia Christesen og Esther Haugegaard
SCENOGRAF Kirsten Victoria Lind
KOMPONIST Kristoffer J. Rosing-Schow
LYSDESIGN Peter Bodholdt Løkke

Forestillingen er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond og Beckett fonden

DATO Torsdag 23. november til lørdag 25. november
TID Kl. 19.30
VARIGHED Ca. 50 min.
STED Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København NV
BILLET Fra kr. 40/kr. 125
ALDER Fra 12 år og op