Biologien danser i Dansekapellet

Undervisningstilbud for mellemtrinnet
Fotograf
Bahadir Badi Berber

Forløb om planter og dyrs bevægelser

Et tilbud til faget Natur/teknik (eller dansk) på mellemtrinnet.

Tre timer hver dag i en uge.

Undervisningen varetages af natur/teknik- eller dansklæreren og en-to danseformidlere.

Biologien danser er et forløb, hvor vi kigger på planter og dyrs bevægelser og på deres livscyklus, for bagefter at omsætte hvad vi har set til dans og bevægelser. Et studie i livet omkring os.

Klassen studerer nærmiljøets dyr og planter med læreren og danseformidleren og går derefter ind på skolen eller på Dansekapellet for at arbejde med stoffet og omsætte naturens liv til bevægelser. Vi zoomer ind på dyr og planter, og lader os inspirere af deres tempo, rytmer og strukturer – måske af deres bolig, deres udseende og deres kommunikationsmidler.

Der er mange måder at bevæge sig på og alle skal være med. Derfor bestræber vi os på at arbejde med forskellige danse- og bevægelsesstilarter. Det kan være breakdance, moderne dans, hip op, kampsport mm. – så der er noget for både drenge og piger. Vi kommer helt naturligt til at arbejde med at skulle lytte til hinanden, se, høre og forstå hvad de andre har at byde på - og den vej lærer vi at samarbejde.

Ugens forløb ender med en lille optræden, som vi viser til skolekammerater, forældre eller andre nysgerrige!

Særligt for lærerne

Lærerne skal være indstillet på at deltage aktivt i undervisningen. Desuden har lærerne det pædagogiske ansvar, så danseformidlerne kan fokusere på danseundervisningen.

Biologien Danser er blevet til i samarbejde med Dansekapellet og BUF/Københavns Naturskole.